2012. november 10., szombat

Paprika: Got it!

Bár korábbi, rövidebb finnországi tartózkodásunk alatt a helyi kapcsolataink elláttak sok jó tanáccsal és sok mindenre felhívták a figyelmünket, így arra is, hogy TV paprika és a piros paprika nem létezik ebben az országban mi mégsem estünk kétségbe. Ezeket nem éreztük súlyos problémának, pirospaprikát úgyis tudtunk hozni magunkkal de amikor leült a kezdeti izgalom, a minden-mindegy-csak-az-alap-dolgok-legyenek-meg fázis, akkor szomorúan rájöttünk, hogy a teljes otthon elkészíthető étel repertoárunk alapvetően függ össze a fent említettekkel.



Később azt is tapasztaltuk, hogy a petrezselyem bár létezik itt, de nem hasonlít a Magyarországon megszokottakhoz, keményebb, nagyobb levelű és semmilyen illata vagy íze nincs, így ezt is kihúzhattuk a listáról (itt lahtipersilja -nak hívják, két féle van a fent említett és az úgynevezett fodros szélű amivel a magyar konyha nem operál egyértelműen).

A kolbász sem igen tetten érhető, pláne nem Gyulai színvonalú darabok, az igencsak szegényes kolbász szekció a Prisma bevásárló közponban alapvetően félkemény vagy puha állagú spanyol eredetű chorizo kolbászokat kínált, így holnap abból lesz a paprikás krumpli.

Még nem volt lehetőségünk felfedezni a teljes kínálatot, nem voltunk minden boltban, piacon, bevásárló központban, gurman boltban, szóval lehet, hogy helyzetértékelésünk téves a fent említettekkel kapcsolatban, de a finn piac egy elég kicsi piac és ezért sok mindenből lényegesen kisebb a kínálat, mint ahogy az ember azt Magyarországon gondolná egy jól menő északi országról.

Így ismét egy nagy reveláció volt, amikor a K-Citymarketben rábukkantunk a fotón látható TV paprika blokkra és az alatta lévő feliratra: származási hely: UNKARI (Magyarország :-))

Ez a probléma letudva már csak az összes többit kell valahonnan begyűjteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése