Sok minden más, sok minden nincs és sok minden nagyon hiányozhat amikor az ember országot vált. De azért vannak dolgok amire mindig számítunk, hogy ott lesznek, biztos pontként. Ilyenkor tévedünk.
Ez nem egy egyszerű kérdés egy Magyarnak szintén. Itt a fehér kenyér gyakorlatilag nem létezik. Az úgynevezett francia kenyér képviseli kizárólag a műfajt, ami ugye a baguett. Viszont minden más kenyérből rengetegféle van. Egy nagyobb boltban közel 60 félét számoltunk össze. Ezek egy része a a finnek alap élelmiszerére, a zabra épülnek, de a nagyobbik hányad a rozs kenyér, a maradék pedig ezek kombinációja vagy barna kenyér vagy félbarna kenyér vagy durum kenyér mindenféle-olajos-magvas vagy graham kenyér és a többi, minden, ami a wellness tájékoztató első oldalán szerepel. Csak nekik senki nem mondta ezt tollba, ők mindig ezt ették. A kenyér viszonylag drága magyar viszonylatban, de mivel magas energiatartalmú alapanyagból készülnek, ezért nagyon kevés, egy "szelet" is elég belőlük egy átlag embernek, hogy ne legyen éhes. A kenyerek mindig frissek, a jó részük tartósítószert nem tartalmaz, de így 3 nap után, a jelzett kétnapos szavatossági időn túl gyakoriak a megjelenő penész foltok. Ezért elég kis kiszerelésben vásárolhatóak, általában 8 zsömle jellegű kis korong van a zacskóban félbevágva, készen a fogyasztásra. Többnyire száraz, szikkadt hatásúak a rozs miatt de vannak nagyon finom puha verziók is. A szikkadtak viszont nagyon tartalmasak és valójában csak a fehér kenyérhez nagyon hozzászokott embert zavarja pár alkalom után az állaguk. Pirítva kifejezetten édeskés ízük felerősödik és egészen különleges ízharmóniák jönnek létre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése